Leta 1948 je Komite za fiskulturo pri Predsedstvu vlade LRS, v okviru petletnih planov določila kot prioritetni telovadni objekt na območju Ruš izgradnjo stadiona. Dela so se pričela leta 1948. Nogometaši so začeli stadion uporabljati leta 1954. Leta 1957 je bila na severni strani stadiona postavljena še lesena baraka za garderobe. Leta 1974 se je okrog igrišča postavila ograjo, popravljena je bila baraka za garderobe, postavljena nova kabina za rezervne igralce…
Leta 1992 so podrli večji del lesene barake ter zgradili nove garderobe, sanitarije in pisarno. Leta 1998 se je prenovilo igrišče, postavili se je snemalni stolp in semafor. Leta kasneje se je rekonstruirala nova tribuna. Nov prostor je bil namenjen tudi novinarjem in gostom. Prav tako se je regenerirala travnata površina. Nadaljevala so se dela na pomožnem igrišču, postavila se je razsvetljava na pomožnem igrišču. V letu 2009 se je prestavila ograja in opravil se je izkop atletske steze, asfaltnega igrišča ter dovoz zemlje. V letu 2011 je planiran začetek posodobitve igrišč.

LokacijaInfoOpis
Glavno igrišče105m × 64mTrenutno zaradi starosti v slabšem stanju. Za leto 2011 se narčtuje sanacija igrišča in prestavitev ter razširitev za 4 metre.
Pomožno igrišče120m × 50m
Asfaltiran plato20m × 10mPlato namenjen za različne dogodke, zabave, odre...
Tribuna pokrita40 sedeževPokrita tribuna s 30 plastičnimi sedeži in 10 obalzinjenimi stoli.
Tribuna glavna1000 sediščNaravna tribuna iz lesa.
BarNahaja se pod glavno tribuno z vso pripadajočo opremo (šank, hladilnik, mize, računalnik, kozarci...)
PisarnaGlavna klubska pisarna obsega sejno mizo, stole, dva računalnika, tiskalnik, fotokopirni stroj in fax, ter telefon.
GarderobeŠtiri garderobe za ekipe z dvema prostoroma za tuširanje (6 tušev). Garderoba za sodnike in ženski ter moški wc.
WLANCeloten stadion je pokrit s odprtim internetnim signalom WLAN.